Sport

Mollema soleert op overtuigende wijze naar ritzege in Tour

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Mollema soleert op overtuigende wijze naar ritzege in Tour

[NOS] Bauke Mollema heeft op overtuigende wijze de vijftiende Touretappe gewonnen. Op dertig kilometer van de streep ging Mollema er in zijn eentje vandoor.

Mollema reed de hele dag al in de aanval. In de afdaling van de voorlaatste klim sloot hij met andere aanvallers aan bij koploper Warren Barguil.

‘Bauke Mollema zet kroon op zijn loopbaan’

Vier achtervolgers komen te laat

In aanloop naar de laatste klim, de Côte de Saint-Vidal, een col van de vierde categorie, pakte hij maximaal veertig seconden, waarna hij in de beklimming weer iets van zijn voorsprong moest inleveren.

Primoz Roglic, Warren Barguil, Tony Gallopin en Diego Ulissi probeerden met z'n vieren Mollema bij te halen, maar hun aanval kwam te laat. Zij kwamen negentien seconden na Mollema over de meet.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Froome reed lek, maar behoudt geel

Chris Froome kwam even in de problemen toen hij op 38 kilometer van de meet een lekke band kreeg. Hij reed een paar minuten op achterstand, maar kon weer aansluiten bij de andere favorieten.

Froome en zijn grootste concurrenten, onder wie Fabio Aru, Romain Bardet en Rigoberto Urán kwamen 6.26 na Mollema over de streep. In de top van het klassement verandert daardoor niets. De voorsprong van Froome op Aru bedraagt nog steeds achttien seconden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie