Sport

Parcours Tour de France 2020 bekendgemaakt

EONOS
foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Parcours Tour de France 2020 bekendgemaakt

De Tour de France van 2020 wordt opnieuw een ronde voor klimmers. Dat bleek in Parijs waar het routeschema werd bekendgemaakt.

De enige tijdrit die in het parcours is opgenomen, voert naar de top van La Planche des Belles Filles, een zware klim in de Vogezen. Die rit staat gepland voor de voorlaatste dag. In de eerste week zijn er al twee aankomsten bergop, een unicum.

Reeds bekend was dat het zogenoemde Grand Départ in Nice is, waar een vlakke openingsrit wordt gevolgd door een lastige bergrit. De Tour begint al op 27 juni en eindigt op 19 juli in Parijs, een week eerder dan gebruikelijk vanwege de Olympische Spelen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

In de vierde etappe is de eerste aankomst bergop in Orcières-Merlette, een skigebied in de zuidelijke Alpen. Twee dagen later wordt gefinisht op de Mont-Aigoual, gelegen aan de zuidkant van het Centraal-Massief.

Na een kort verblijf in de Pyreneeën gaat het naar de westkust en vervolgens dwars door Frankrijk richting Alpen, waar ook nog twee aankomsten bergop liggen. Befaamde cols als l'Alpe d'Huez, de Galibier, de Tourmalet en de Mont Ventoux ontbreken.

3470 kilometer

De Tour telt een totaal van 3470 kilometer, waarvan er dus slechts 36 individueel tegen de klok worden gereden. Dat zal met name Tom Dumoulin en de Brit Chris Froome, aanwezig bij de presentatie in het Palais des Congrès, niet aanstaan.

De Tour blijft volgend jaar volledig op Franse bodem. Pas in 2021 is er weer een uitstapje met het Grand Départ in Kopenhagen.

Steven Dalebout doet verslag

Ster advertentie
Ster advertentie