Sport
NOS

Sportdagoverzicht | WK voetbal & zwemmen, Formule 1, Tour de France Femmes

  1. Nieuwschevron right
  2. Sportdagoverzicht | WK voetbal & zwemmen, Formule 1, Tour de France Femmes

Naast de slotetappe van de Tour de France stond vandaag onder andere op het programma: de start van de Tour de France Femmes, de openingswedstrijd van Oranje, het WK zwemmen en de Grand Prix van Hongarije. Een korte samenvatting van deze sportdag in NOS Radio Tour de France.

Lotte Kopecky wint eerste etappe Tour de France Femmes

Lotte Kopecky (SD Worx) heeft de eerste etappe van de Tour de France Femmes gewonnen. Tien kilometer voor de finish verliet ze de kopgroep. Tweede werd ploeggenoot Lorena Wiebes, die sprak van een succesvolle dag. "Ik denk dat we hier heel trots op mogen zijn", zei ze na afloop. De rensters mogen zich nu klaarmaken voor de tweede etappe, van Clermont-Ferrand naar Mauriac. Dat is een pittige heuvelrit van 152 kilometer.

Oranje wint openingsduel nipt van Portugal (1-0)

De voetbalsters van Oranje hebben het openingsduel nipt gewonnen van Portugal (1-0). Stefanie van der Gragt, die na het WK afzwaait als international, was de enige doelpuntenmaker. Donderdag speelt Oranje het tweede openingsduel tegen de Verenigde Staten, de regerend wereldkampioen. Wie die wedstrijd live wil zien, zal de wekker moeten zetten: het duel begint om 03:00 uur Nederlandse tijd.

Max Verstappen wint in Hongarije, zevende GP-overwinning op rij

De dominantie van Max Verstappen en Red Bull duurt voort. Ook op de Hungaroring in Hongarije was Verstappen de snelste. Hij begon op plek twee, maar was Lewis Hamilton al gauw voorbij. Verstappen heeft in de WK-stand nu een voorsprong van 110 punten op runner-up Sergio Pérez. Een derde wereldtitel op rij kan Verstappen bijna niet meer ontglippen.

Wereldrecords op WK zwemmen

Een gedenkwaardige middag in het zwembad van Fukuoka: er vielen drie wereldrecords te noteren. In de 4x100 meter vrije slag zette de estafetteploeg van Australië die prestatie neer, op de 400 meter wisselslag verpulverde de 21-jarige Léon Marchand het record van Michael Phelps. Phelps, die sinds 2002 in het bezit was van het record, was aanwezig en gaf de Fransman een staande ovatie. De Australische Ariarne Titmus verbeterde het wereldrecord op de 400 meter vrije slag.

Ster advertentie
Ster advertentie