Sport
EONOS

'Tottenham Hotspur is een beetje bang voor Ajax'

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Tottenham Hotspur is een beetje bang voor Ajax'

"Ik snap dat Ajax-fans in eerste instantie blij waren, maar Tottenham Hotspur is een stugge ploeg." Engeland-correspondent Geert Langendorff waarschuwt de Amsterdammers voor de kracht van de tegenstander in de halve finales van de Champions League.

"De Spurs geven nooit op en zijn technisch een stuk beter dan ze op het eerste oog lijken." Toch ziet Langendorff kansen voor Ajax. "Harry Kane is geblesseerd, Heung-min Son is geschorst voor de eerste wedstrijd en Dele Alli nog niet volledig hersteld van een armblessure. Ze lopen een beetje op hun laatste benen."

Reden voor coach Mauricio Pochettino om Ajax als favoriet te bestempelen. "Ze zijn een beetje bang voor Ajax en hebben het idee dat ze al een wonder hebben verricht door City uit te schakelen. Alles wat ze nu nog pakken is meegenomen."

Vier oud-Ajacieden

Bij de Spurs spelen vier oud-Ajacieden: Christian Eriksen, Jan Vertonghen, Toby Aldeweireld en Davinson Sanchez. Die kijken volgens Langendorff erg uit naar het tweeluik. "Aldeweireld zegt dat tegen Ajax spelen een droom voor hem is. Hij is daar een grote speler geworden en door de voordeur weggegaan. De fans droegen hem op handen. Hij kan niet wachten om terug te keren."

De Engelse pers is lyrisch over Ajax. "De Ligt en Van de Beek worden de hemel ingeschreven en Ten Hag is de nieuwe Cruijff als trainer." Langendorff kreeg al een telefoontje uit Schotland om het geheim van Ajax te achterhalen. "Een Schotse collega zei dat Celtic en Rangers ook weer willen meedoen in de Champions League. Hij vroeg hoe Ajax dat voor elkaar gekregen heeft. Het leeft heel erg", aldus Langendorff.

Engeland-correspondent Geert Langendorff over Tottenham Hotspur

Ster advertentie
Ster advertentie