Sport

EK Veldrijden: hoe staan Van der Poel en Vos er voor?

NOS
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. EK Veldrijden: hoe staan Van der Poel en Vos er voor?

Van der Poelen of Vossen. Als men vanaf heden deze termen gebruikt in plaats van veldrijden, zou iedereen begrijpen waar ze het over hebben. Tijdens de eerste veldritten van deze 'winter' is het namelijk Mathieu van der Poel en Marianne Vos wat de klok slaat. Zondag was het voor de koning en koningin van de cross opnieuw raak: beiden wonnen ze de Superprestige-manche in Ruddervoorde. Een goede generale repetitie voor het EK van volgende week in Rosmalen.

In NOS Langs de Lijn leggen de twee veldrijders uit hoe zij ervoor staan. Vos rijdt in Rosmalen bijna in haar achtertuin. Ze besloot zelfs een heel seizoen te gaan crossen, om tijdens het EK uit te blinken. "Ik móet niet winnen volgende week", lacht de 31-jarige Noord-Brabantse. "Maar het mag wel, met klem. Het zou zeker heel erg mooi zijn. En het is leuk dat er veel mensen uit de buurt kunnen komen kijken."

Van der Poel had dit seizoen voor het eerst écht goede benen, vertelde hij na afloop van de cross in Ruddervoorde. "Voor mij is het vooral zaak om dit goede gevoel vast te houden", vertelt de 23-jarige crosser van Corendon-Circus. "Als dat lukt, ben ik al heel tevreden. Normaal moet dat ook wel gaan lukken. Eerst volgt donderdag nog de zware Koppenbergcross, daarna gaat de focus volledig op het EK van volgende week."

Ster advertentie
Ster advertentie