Sport

Tourpodcast De Kopgroep: special guest Laurens ten Dam schuift aan

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Tourpodcast De Kopgroep: special guest Laurens ten Dam schuift aan

[NOS - AVROTROS] De Kopgroep krijgt vandaag versterking. Niemand minder dan wielrenner Laurens ten Dam (CCC) vond vandaag een vierde microfoon en schuift aan bij Martijn in een busje bovenop een Franse Alp.

{podcast audio="112837" caption="#20 - Tour: Rugbywedstrijd (met special guest: Laurens ten Dam!) (S03)" }

Matteo Trentin, de winnaar van gisteren, wordt nadrukkelijk in verband gebracht met Laurens’ huidige team CCC. Dat zou een welkome aanvulling zijn. Ten Dam: "CCC is vorig jaar op stel en sprong bij elkaar gebracht en is nog steeds een beetje een ouderwetse ploeg. Ze hebben eerst alles op alles gezet om renners aan te trekken, maar daar ligt nog niet echt een goed doordacht plan aan ten grondslag. Er is geld zat, dus er is kans om door te groeien, maar dan moet er gerichte scouting zijn."

Akkefietje

Uiteraard bespreken de mannen hert akkefietje tussen Tony Martin (Jumbo-Visma) en Luke Rowe (Ineos). Die hadden een handgemeen middenin in de koers en moeten dat na afloop bekopen met een schorsing.
In de communicatie na afloop bespeurde Joost een Haagse gewoonte. "Ze leken de opdracht te hebben gehad om het klein te houden. Maak het niet te groot. Iedereen die voor de camera kwam, deed alsof er niets aan de hand was." De Kopgroep vindt dat er wel degelijk wat aan de hand was: dus de schorsing is misschien wel gewoon terecht.

Honderd jaar gele trui

In de geschiedenis van de gele trui gaat Mart Smeets terug naar de memorabele start van de Tour in Leiden in 1978. De proloog werd in een zeer regenachtige condities verreden. Jan Raas won die proloog, maar de Tour-directie besloot dat de etappe niet mee zou tellen. Raas kreeg om die reden dan ook geen gele trui. Hij was woedend en nam de volgende dag wraak. Hij won de sprint die dag met overmacht en kreeg de gele trui alsnog.

De winnaar van gisteren werd goed voorspeld door Joost, maar vandaag wordt er hardop gelachen om zijn voorspelling dat Valverde gaat winnen. Mart Smeets doet weer een wilde gok: Alaphilippe. Martijn denkt dat Pinot opnieuw tijd gaat pakken en Laurens ziet Simon Yates voor de derde keer als eerste over de streep gaan.

Weet jij het beter dan de leden van De Kopgroep? Doe je voorspelling dan voor 15:00 op nporadio1.nl/nattevinger en maak kans op een t-shirt van De Kopgroep!

Elke Tourdag: een nieuwe podcast De Kopgroep

Drie gepassioneerde wielren-expert - Mart Smeets, Joost Vullings (EenVandaag) en Martijn Hendriks (NOS) geven in wielerpodcast De Kopgroep hun kijk op de Tour de France. Wat is het nieuws, wat gebeurde er in de geschiedenis van de ronde en wie zijn de kanshebbers? Meer informatie vind je hier. Abonneren kan via iTunes, Google Podcasts en Stitcher.

Ster advertentie
Ster advertentie