Sport
MAX

Ali Boussaboun over afscheidnemende Advocaat: 'Heb respect voor wat die man heeft gepresteerd'

foto: De Perstribunefoto: De Perstribune
  1. Nieuwschevron right
  2. Ali Boussaboun over afscheidnemende Advocaat: 'Heb respect voor wat die man heeft gepresteerd'

Dick Advocaat lijkt vandaag dan toch echt een punt achter lijn trainersloopbaan te hebben gezet, in ieder geval als clubcoach. Zijn Feyenoord wist vandaag in de laatste wedstrijd van het seizoen toch nog een Europees ticket te bemachtigen tegen FC Utrecht: 2-0. Oud-speler Ali Boussaboun vindt dat er meer respect moet zijn voor de prestaties van Advocaat. "Heb respect voor wat die man heeft gepresteerd, ook bij Feyenoord."

Dat zei Boussaboun zondag op De Perstribune van MAX. Feyenoord kende een moeizaam seizoen. Vooral in de tweede helft van het seizoen was er veel kritiek op het functioneren van Advocaat. Onterecht vindt Boussaboun. "Dat vind ik jammer in Nederland. Negativiteit voert altijd de boventoon. We moeten niet vergeten waar Feyenoord vandaan komt. Bovendien hebben ze lang niet verloren aan het begin van het seizoen. Als het dan minder gaat wordt die man meteen helemaal afgebrand." Boussaboun noemt het een gebrek aan respect en waardering.

Willem van Hanegem en het suikerfeest

Boussaboun kwam in zijn carrière uit voor zowel Feyenoord als FC Utrecht. De ploegen die vandaag tegen elkaar stonden. Bij die laatste club had hij Willem van Hanegem als trainer. Boussaboun noemt hem zijn favoriete trainer. "Ik vind dat zo'n bijzonder persoon. Tot op de dag van vandaag heb ik contact met hem." Vooral rond het Suikerfeest na de Ramadan zien de twee elkaar. "Elk Suikerfeest breng ik hem een mooie schaal met thuisgemaakte Marokkaanse koekjes. Dat heb ik dit jaar weer gedaan. Ik weet dat Willem een zoetekauw is. Sindsdien hebben we dat in stand gehouden."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Utrecht als Feyenoord in het klein

Qua clubs vindt Boussaboun Feyenoord en FC Utrecht wel op elkaar lijken. Vooral als het aankomt op supporters. "Utrecht is wat dat betreft Feyenoord in het klein." Bij Feyenoord redde hij het uiteindelijk niet omdat naar eigen zeggen Romeo Castelen, Dirk Kuyt en Salomon Kalou simpelweg beter waren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Naast Feyenoord en FC Utrecht speelde Boussaboun in Nederland ook nog voor ADO Den Haag en NAC Breda. Bij ADO heeft hij naar eigen zeggen de mooiste jaren gehad. "We kwamen uit de jeugd samen in het eerste. Dan heb je echt een band met elkaar opgebouwd."

De Perstribune: Ali Boussaboun

Ster advertentie
Ster advertentie