Sport
MAX

Synchroonzwemsters Noortje & Bregje de Brouwer denken nog vaak aan Tokio

foto: De Perstribunefoto: De Perstribune
  1. Nieuwschevron right
  2. Synchroonzwemsters Noortje & Bregje de Brouwer denken nog vaak aan Tokio

De synchroonzwemzussen Noortje en Bregje de Brouwer leverden op de Olympische Spelen in Tokio een knappe prestatie: de tweeling haalde de finale als eerste Nederlandse duo sinds 2008 en zijn daar trots op. "Als ik eraan denk ben je gelijk weer terug in het moment."

Video niet beschikbaar

Een lang traject

Dat zei Noortje de Brouwer zondag op De Perstribune van MAX. Om zover te komen hebben de zussen een jarenlang traject met elkaar gevolgd. Een traject dat letterlijk nog altijd pijn doet, want de kür die ze uitvoeren gaat niet zonder slag of stoot. Er komt veel verzuring bij kijken. "Omdat wij gebrek aan zuurstof hebben en omdat we veel onder water zijn komt die best wel snel binnen." De zusjes hebben berekend dat ze allebei bijna drie minuten hun adem in kunnen houden, net zo lang als de hele kür duurt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Parijs 2024

Het begon voor de zusjes De Brouwer allemaal met hun oudere zus. Met haar gingen ze naar de training. "Daar is het allemaal begonnen." Het is de aanzet geweest tot de plek waar de zusjes nu staan. De ambitie voor Parijs 2024 is er. Daar willen ze gaan voor een achtste plaats. Op de Spelen in Tokio behaalden ze een negende plek.

De Perstribune: Noortje & Bregje de Brouwer

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie