Sport
EONOS

Naast Spakenburg ook Feyenoord in de halve finales van de KNVB-beker

foto: Proshotsfoto: Proshots
  1. Nieuwschevron right
  2. Naast Spakenburg ook Feyenoord in de halve finales van de KNVB-beker

Feyenoord is de tweede halve finalist die zich geplaats heeft voor de KNVB-beker. De Rotterdammers wonnen met de nodige moeite van SC Heerenveen. In Friesland won Feyenoord met 1-0, door een goal van Feyenoord-spits Santiago Giménez.

Heerenveen dominant

SC Heerenveen, dat in 2009 de KNVB-beker won, was dominant in de eerste helft. De Friezen hadden de beste kansen, maar kregen het niet voor elkaar om effectief te zijn. De grootste kans, in de eerste helft, was voor de Friese spits Van Hooijdonk. Na balverlies van Feyenoord-aanvoerder Kökçü bracht Heerenveen-speler Al Hajj zijn spits in stelling, Van Hooijdonk wist alleen het zijnet te vinden. Feyenoord werd verder in de eerste helft gevaarlijk met een schot van de Rotterdamse aanvaller Dilrosun.

Feyenoord effectief

Feyenoord, dat al drietien keer de beker won, drong meer aan in de tweede helft en werd gevaarlijker. Giménez kopte over en wist later te scoren. Tien minuten voor tijd kreeg de Feyenoord-spits op goed voorbereidend werk de bal voor zijn voeten en wist koelbloedig van een meter of zes te scoren.

Ster advertentie
Ster advertentie