Sport
EONOS

Epke lijkt zeker van de Spelen

foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Epke lijkt zeker van de Spelen

Het moet wel heel raar lopen wil Epke Zonderland komende zomer niet actief zijn op de Olympische Spelen in Tokio. De internationale gymnastiekbond (FIG) maakte de deelnemerslijst voor de wereldbekerwedstrijd in Doha bekend (10-13 maart) en daarop ontbrak de naam van concurrent Hidetaka Miyachi.

Wanneer Miyachi ontbreekt in Qatar dan wordt Zonderland winnaar van de World Cup Serie en dat levert een olympisch startbewijs op. Of de rekstokspecialist wel of niet zou meedoen leverde voor Zonderland veel onduidelijkheid op. Maar een Whatsapp-berichtje van zijn concurrent maakte een einde aan alle verwarring zei de olympisch kampioen van 2012 in Langs de Lijn En Omstreken. "Ik heb contact gehad met hem en heb aangegeven dat ik inderdaad zag dat hij niet op de lijst stond en dat ik hoop dat hij alsnog op de Olympische Spelen zal staan. Hij zei dat als hij mij ziet op de Spelen, hij gaat winnen."

Epke richting Tokio

Volgens Zonderland ontbreekt Miyachi in Doha omdat Japan vorige week een extra startbewijs kreeg van de FIG voor de meerkamp. Deze zijn niet naamgebonden, in tegenstelling tot kwalificaties die worden verkregen via de World Cups per toestel. Zonderland houdt er daarom ook rekening mee dat Miyachi helemaal niet aanwezig is. "Qua scores is Kohei Uchimura beter bezig, maar die jongen heeft zoveel potentie, dus ik durf nu niet te zeggen wie echt beter is." aldus Zonderland die daarmee toegeeft dat hij straks in Tokio aan concurrentie geen gebrek hoeft te hebben.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie