Sport
NOS

Proef met voetbalsupporters in stadion De Goffert

foto: Pro Shotsfoto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. Proef met voetbalsupporters in stadion De Goffert

Bij de wedstrijd NEC-De Graafschap zaten zondag 1.153 toeschouwers. Daartussen zat ook NOS Sport-verslaggever Eline de Zeeuw. Ze merkte direct dat de aanwezigen meteen in hun oude gewoonte vervallen, het fan zijn.

Video niet beschikbaar

De tribunes waren verdeeld in zes bubbels, met eigen regels en vrijheden. In een van die bubbels waren geen regels. Hier was op een gegeven moment het bier zelfs op. "In de bubbel naast mij moesten ze anderhalve meter afstand houden, zonder mondkapje op. En in een andere bubbel moesten ze wel een mondkapje op." Alle toeschouwers zijn 48 uur voor de wedstrijd negatief getest. Volgende week vrijdag wordt iedereen nog een keer getest. In de tussentijd mag men geen contact hebben met kwetsbare groepen.

De wedstrijd ging overigens verloren voor NEC. De Graafschap was met 1-2 te sterk.

Stelling van Borst

Presentator Hugo Borst vraagt zich af of veel mensen mee willen doen aan zo'n testwedstrijd. Reageer op de stelling 'Ik wil best meedoen aan een testwedstrijd met publiek', via de NPO Radio 1-app.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie