Naar homepage
Sport

'Max Verstappen moet altijd voor de eerste plek gaan'
BNNVARA

foto: BNNVARAfoto: BNNVARA
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Max Verstappen moet altijd voor de eerste plek gaan'

Max Verstappen denkt nu al dat zijn team volgend jaar achter Mercedes aansluit. In een interview met Formula 1 Magazine zegt hij dat er 'veel moet veranderen', wil zijn team Mercedes verslaan. Erben Wennemars laat er in de Kleine Sportcitatenquiz geen gras over groeien: "Kom op Max, jij kan alles!"

"Zegt Max Verstappen dat nu al", vraagt Wennemars. De oud-schaatser is met stomheid geslagen: "Het is maar goed dat ik dat niet gehoord heb."

Langzamer dan Mercedes

Bij de Grand Prix van Emilia-Romagna op Imola stelde Mercedes de coureurstitel afgelopen week veilig. Daarmee zijn ze al zeven jaar op rij de beste in de Formule 1. Als Hamilton komend weekend bij de GP van Turkije wint, de op drie na laatste race van 2020, zal hij voor de zesde keer in zeven jaar tijd wereldkampioen worden. Hamilton staat 120 punten voor op Verstappen.

"We zijn gewoon langzamer dan Mercedes", zegt Verstappen in het interview met Formula 1 Magazine. De kans is niet groot dat de verhoudingen komend jaar veranderen. Door de coronapandemie worden de ingrijpende nieuwe regels in de Formule 1 pas in 2022 ingevoerd en zullen de teams weinig kunnen veranderen aan hun auto's voor 2021.

'Kom op Max!'

Door de beperkingen rondom de ontwikkeling van de auto, denkt Verstappen dat ze voor Mercedes niet een uitdaging zullen zijn volgend jaar. Volgens de coureur wordt 2021 een moeilijk seizoen, maar hij hoopt dat ze toch beter zijn dan dit jaar, en Mercedes kunnen verslaan. Verstappen: "Ik moet gewoon accepteren dat dit nu de situatie is en er het beste van maken. Ik ben niet gefrustreerd, ik richt me op wat ik kan doen om Mercedes te verslaan."

Wennemars steekt Verstappen een hart onder de riem: "Kom op Max, je kan alles! Volgens jaar Grand Prix in Zandvoort. Ga gewoon voor de eerste plek. Altijd."

Heb je een rijbewijs nodig om in de Formule 1 te rijden?

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie