Sport
NOS

Atletiekcoach Bart Bennema op NK indoor over reünie met Schippers en aanstormend talent

foto: APfoto: AP
  1. Nieuwschevron right
  2. Atletiekcoach Bart Bennema op NK indoor over reünie met Schippers en aanstormend talent

Bert Bennema was dit weekend met zijn trainingsgroep weer voor even in Nederland. Tijdens de NK indoor zag de atletiekcoach dingen goed én fout gaan. Dafne Schippers won zoals verwacht de 60 meter, maar Jamile Samuel liep bijvoorbeeld niet het limiet voor het EK in Glasgow.

Het NK is een toernooi dat volgens Bennema belangrijk is in de voorbereiding op het outdoor-seizoen. "Het is een mooie tussenstop, maar het is niet zo belangrijk voor me als geheel", zegt Bennema tegen NOS Langs de Lijn-verslaggever Floris van Hoorn. "Het is meer het afronden van een blok training. Ons vizier is gericht op buiten."

{quoteaudiofile audio="61674" author="NOS Langs de Lijn" caption="Atletiekcoach Bart Bennema vertelt op NK indoor over reünie met Schippers en aanstormend talent" }

Bennema vertelt ook over de reünie met Dafne Schippers, die hij eerder al acht jaar trainde en sinds twaalf weken opnieuw begeleidt. "Dat is vrij kort, maar het gaat heel goed", vertelt hij. "We hebben op het begin goed duidelijk gemaakt wat we van elkaar verwachten. We hoefden beiden geen water bij de wijn te doen."

Ster advertentie
Ster advertentie