Nederlands Elftal blijft goed op koers voor WK 2022

2. Nederlands Elftal blijft goed op koers voor WK 2022

Het Nederlands Elftal heeft zonder al te veel moeite Gibraltar opzij gezet in de kwalificatie voor het WK van volgend jaar. In Rotterdam werd het 6-0.

Oranje kende een vliegende start in de uitverkochte Kuip. Al na negen minuten kopte aanvoerder Virgil van Dijk een hoekschop achter Bradley Banda. Maar de keeper van Gibraltar sloeg tien minuten later terug door een strafschop van Memphis Depay te keren. Toch kwam de aanvaller van Barcelona nog voor rust aan zijn trekken. Een combinatie met Davy Klassen en een tweede strafschop zorgden voor een 3-0 voorsprong bij rust.

Luister naar de compilatie van Nederland-Gibraltar

Nederland-Gibraltar op muziek

Ook na rust was er een voortvarend begin. Een voorzet van Noa Lang werd ingekopt door Denzel Dumfries. De tweede helft kreeg een extra impuls met het inbrengen van Arnaut Danjuma. De in bloedvorm verkerende aanvaller van Villareal keerde na drie jaar terug in Oranje en beloonde zichzelf met de vijfde treffer van Oranje. In de slotfase bracht Donyell Malen de eindstand op 6-0.

Concurrent Noorwegen maakte in Oslo geen fouten en won met 2-0 van Montenegro. Turkije won moeizaam in Letland met 2-1. Nederland gaat in de groep aan de leiding met twee punten voorsprong op de Noren. In november volgt voor de formatie van bondscoach Louis van Gaal nog een lastige uitwedstrijd tegen Montenegro en dan het beslissende treffen met de Noren, opnieuw in de Rotterdamse Kuip