Sport
NOS

Ook Kuurne-Brussel-Kuurne prooi voor Jumbo-Visma: Benoot zegeviert

foto: Pro Shots / George Deswijzen
  1. Nieuwschevron right
  2. Ook Kuurne-Brussel-Kuurne prooi voor Jumbo-Visma: Benoot zegeviert

De Belg Tiesj Benoot heeft zondagmiddag Kuurne-Brussel-Kuurne gewonnen. De renner van Jumbo-Visma bleef aan de meet ploegmaat Nathan Van Hooydonck voor. De twee landgenoten maakten deel uit van een kopgroep van vijf man, met ook Taco van der Hoorn. Voor Jumbo-Visma werd het de tweede zege van dit weekend.

Benoot ontsnapte in de absolute slotfase van de koers uit de kopgroep en bleef de overige vier vluchters aan de streep een seconde voor. De Nederlander Van der Hoorn van de Belgische formatie Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux kwam na 193 kilometer koers net te kort in een spannende finale en eindigde als vierde.

De Sloveen Matej Mohoric finishte als derde, de Belg Tim Wellens werd vijfde. De koers maakte deel uit van het zogenoemde openingsweekend van het nieuwe wielerseizoen.

Tweede zege

Jumbo-Visma zegevierde zaterdag al met Dylan van Baarle in Omloop Het Nieuwsblad. De Nederlander bleef bij de eerste grote koers van het voorjaar zijn vier achtervolgers voor en won na een indrukwekkende solo. Van Baarle was de eerste Nederlander sinds 2011 die deze Belgische koers op zijn naam schreef.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie