Sport
EONOS

'Verlopen' paspoort handbalbondscoach niet enige administratieve blunder in sportwereld

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Verlopen' paspoort handbalbondscoach niet enige administratieve blunder in sportwereld

Het paspoort van handbalbondscoach Per Johansson is niet lang genoeg meer geldig om EK-gastland Noord-Macedonië in te mogen. Daardoor is het nog maar de vraag of de Zweed de handbalsters tijdens de eindronde kan bijstaan.

Fouten zijn van alledag en iedereen maakt fouten. Dus ook in de sportwereld. Verslaggever Kees Jongkind vertelt erover in Langs de Lijn En Omstreken.

Een paar weken geleden wilde René Wolff, de bondscoach van de teamsprintsters, in de strijd om het brons met Hetty van der Wouw starten, maar bleek dat Steffie van der Peet op de officiële startlijst stond. Daardoor mocht Van der Peet uiteindelijk niet meedoen. "Een grote blunder van onze kant", zei Wolff later.

Geen spelen voor Dinja van Liere

Voor dressuuramazone Dinja van Liere waren de druiven zuur in aanloop naar de Olympische Spelen van Tokio. Door een administratieve fout van de FEI mocht ze uiteindelijk niet meedoen aan die Spelen. Een stagiaire had haar paard Hermes abusievelijk opgegeven als Duits paard.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie