Naar homepage
Sport

Voetballer Promes ontkent betrokkenheid bij steekpartij

foto: Pro Shotsfoto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. Voetballer Promes ontkent betrokkenheid bij steekpartij

Ajax-aanvaller Quincy Promes is zondagochtend gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij een steekincident. Dat meldt De Telegraaf. Inmiddels heeft zijn advocaat schriftelijk aan het ANP laten weten dat Promes niet aanwezig zou zijn geweest op het familiefeest in Abcoude.

Daar zou Promes ruzie hebben gekregen met een neef. Die ruzie escaleerde zodanig dat Promes het slachtoffer met een mes zou hebben gestoken. Het slachtoffer raakte hierbij zwaargewond aan zijn knie. De speler van het Nederlands Elftal wordt verdacht van mishandeling met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg, een vergrijp waarop maximaal 4 jaar gevangenisstraf staat. "Aanvankelijk wilde Promes het letsel schikken. Uiteindelijk is er toch aangifte gedaan door het slachtoffer", zegt misdaadjournalist Mick van Wely, die zondagochtend met het nieuws kwam.

De woordvoerder van Ajax spreekt van een vervelende kwestie. "Maar als je ergens van wordt beschuldigd, wil dat niet zeggen dat je het hebt gedaan. Het is dus te voorbarig om er nu vanuit Ajax iets over te zeggen. De woordvoering loopt via zijn advocaat", aldus de woordvoerder.

Promes werd zondag verhoord en blijft in ieder geval tot maandag vastzitten. Maandag gaat het onderzoek verder. De Amsterdammer werkt volledig mee aan het onderzoek, meldt zijn advocaat.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie