Sport
NOS

Harrie Lavreysen slaat opnieuw toe: EK-winst op de keirin

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Harrie Lavreysen slaat opnieuw toe: EK-winst op de keirin

Harrie Lavreysen heeft zijn negende Europese titel in zijn loopbaan gegrepen. In Grenchen, Zwitserland, schreef de Nederlander de keirin op zijn naam.

Het was al de derde gouden plak van Lavreysen op dit europees kampioenschap baanwielrennen. Lavreysen won de sprint en was onderdeel van het team dat met goud naar huis ging op de teamsprint. Jeffrey Hoogland had de kilometer tijdrit gewonnen.

In de finale was er in de laatste ronde een beslissend moment. De Fransman Tom Derache week van zijn lijn, waardoor Hoogland erg werd gehinderd. Lavreysen profiteerde door er omheen te rijden. Hoogland werd uiteindelijk derde, na een diskwalificatie voor Derache.

Vrouwen

Op hetzelfde onderdeel bij de vrouwen was Steffie van der Peet kansrijk voor een medaille. Uiteindelijk kwam ze er niet aan te pas en eindigde het met een vierde plaats. Lea Sophie Friedrich uit Duitsland, regerend wereldkampioen, pakte de Europese titel.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie