Sport

Loes Gunnewijk: 'Van der Breggen was niet automatisch kopvrouw op WK'

MAX
foto: De Perstribunefoto: De Perstribune
  1. Nieuwschevron right
  2. Loes Gunnewijk: 'Van der Breggen was niet automatisch kopvrouw op WK'

Nederland is al jaren het beste land in het vrouwenwielrennen. Met twee wereldtitels voor Anna van der Breggen heerste Nederland op het WK in Imola vorige week. Maar het was geen uitgemaakte zaak dat Van der Breggen de kopvrouw zou zijn.

Dat zei bondscoach Loes Gunnewijk zondag op De Perstribune van MAX. Een week voor het WK brak de andere ster van het Nederlandse vrouwenwielrennen Annemiek van Vleuten haar pols in de Giro Rosa, maar dat had dus geen invloed op de beslissing van Gunnewijk. "Dat heb ik gewoon opengelaten. Het plan was om in de vierde ronde knetterhard te rijden en dan op de tweede klim een aanval te plaatsen. Dan zouden ze er samen wel uitkomen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Zelf was Gunnewijk ook 15 jaar actief als wielrenster. In 2010 werd ze Nederlands kampioen op de weg. Haar mooiste tijd beleefde ze in Australië, waar ze vooral genoot van het fietsen op het Australische eiland Tasmanië.

Nu als bondscoach beleeft ze opnieuw mooie successen met de Nederlandse ploeg. Die koersen zijn volgens Gunnewijk intens. "Het zijn spannende dagen, maar dat is het mooie aan sport. Die ontlading."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.\

Ster advertentie
Ster advertentie