Sport
NOS

0,0 spanning om wereldtitel veldrijden, Van der Poel rijdt concurrentie aan gort

foto: ProShotsfoto: ProShots
  1. Nieuwschevron right
  2. 0,0 spanning om wereldtitel veldrijden, Van der Poel rijdt concurrentie aan gort

Mathieu van der Poel behoudt de regenboogtrui in het veldrijden. In het Zwitserse Dübendorf was de spanning ver te zoeken tijdens het wereldkampioenschap. Enkel de strijd om plaats twee was enigszins interessant.

Van der Poel, al twee maal eerder winnaar van het WK, nam direct de kop bij het ingaan van het veld. Toon Aerts kon het langst de aansluiting bewaren (zie foto), maar moest al snel tijd prijs geven.

De Nederlander reed met hoge snelheid over het modderige parcours. In een andere moddercross, in Ronse, klopte Aerts Van der Poel nog. Het was de enige keer dit seizoen dat Van der Poel, bij deelname, niet als winnaar over de meet kwam.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Na één gereden ronde was de alleskunner op de fiets al vijftien seconden weg bij zijn concurrenten. De Belgische bondscoach Sven Vanthourenhout zag direct dat de vogel was gaan vliegen. De gretige Van der Poel nam risico's. Na drie van de zeven ronde was zijn voorsprong opgelopen naar een minuut.

Brit wordt tweede

Achter Van der Poel streden de Belgen (Aerts, Eli Iserbyt, Wout van Aert en Michael Vanthourenhout) met de Brit Thomas Pidcock om de overige podiumplaatsen. De zilveren medaille ging uiteindelijk ook aan de neus van de Vlamingen voorbij. Pidcock kwam op 1:20 van Van der Poel over de finish. Een ongekend groot verschil op een wereldkampioenschap. Aerts werd derde op 1:45.

Ster advertentie
Ster advertentie