Sport
NOS

SC Heerenveen vergooit voorsprong en definitieve play-offplek: 'Niet voor het eerst dit seizoen'

foto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. SC Heerenveen vergooit voorsprong en definitieve play-offplek: 'Niet voor het eerst dit seizoen'

Met een 1-3 voorsprong en een kwartier te gaan leek SC Heerenveen vanmiddag tegen PSV definitief een plek in de Conference League-voorrondes veilig te stellen. Die zekerheid werd in de slotfase te grabbel gegooid: 3-3.

"Het is niet voor het eerst dit seizoen. Heerenveen heeft twintig punten laten liggen in wedstrijden waarin ze op voorsprong stonden", vertelt data-analist Bart Frouws. En dat past niet bij een ploeg die Europees voetbal wil halen, legt hij uit. "De enige ploegen die dat nog slechter deden, zijn Cambuur en Fortuna. Nou, een is gedegradeerd en de ander heeft net handhaving veiliggesteld."

Door het gelijkspel moet Heerenveen op de laatste speelronde minimaal gelijkspelen tegen Go Ahead Eagles. De ploeg uit Deventer staat momenteel tiende met drie punten minder en heeft dus ook nog kans op die felbegeerde achtste plek. Ook RKC Waalwijk (plek negen, twee punten minder dan Heerenveen) ligt nog niet uit de race. Wat als Heerenveen de play-offs misloopt? Erwin van de Looi: "Dan is het toch misschien een beetje een grijs seizoen geworden."

Zesde doelpunt van Heerenveen-verdediger Van Ewijk

Lichtpunt bij Heerenveen is vleugelverdediger Milan van Ewijk, die in Eindhoven zijn zesde doelpunt van het seizoen scoorde. "Het is onderhand gewoon een halve buitenspeler", zegt data-analist Frouws. "Dat is het hoogste aantal in de eredivisie voor een Heerenveen-verdediger sinds Denzel Dumfries." Toeval of niet: Van Ewijk wordt al een tijdje gelinkt aan een overstap naar PSV. "Dat zou toch wel eens een aardige opvolger kunnen zijn."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie