Sport
NOS

Mathieu van der Poel wint Parijs-Roubaix, Philipsen tweede: 'Een één-tweetje'

foto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Mathieu van der Poel wint Parijs-Roubaix, Philipsen tweede: 'Een één-tweetje'

Mathieu van der Poel heeft Parijs-Roubaix aan zijn prijzenkast toegevoegd. Hij kwam solo over de finish, waardoor hij nu drie van de vijf wielermonumenten heeft gewonnen.

Jasper Philipsen eindigde als tweede, waarmee hij Wout van Aert (derde) achter zich liet. Een 'één-tweetje' noemde verslaggever Gio Lippens dat, omdat Philipsen en Van der Poel ploeggenoten van elkaar zijn. Eerder in de race moest Van Aert een lekke band overwinnen. Zijn concurrentie leek daarmee weg te vallen, maar hij eindigde uiteindelijk toch op het podium.

Mechanische doping

Met een nieuw systeem konden de wielrenners de bandenspanning tijdens de koers aanpassen op de ondergrond. Toen het laatste uur van de race naderde, riep een luisteraar de vraag op: is dat geen mechanische doping? Veelers: "Ook hier worden de controles nog steeds uitgevoerd."

Na het winnen van Parijs-Roubaix resteert nu de vraag: welke monumenten gaat Van der Poel nog meer winnen? Verslaggever Lippens: "Luik-Bastenaken-Luik en Ronde van Lombardije is wat mij betreft wel een mogelijkheid."

Lippens’ opmerking wakkerde hiermee het gesprek in de studio aan. Luik-Bastenaken-Luik? Dat gaat lukken, daar is wieleranalist Tom Veelers het mee eens. Maar Lombardije? "Ik denk dat dat lastiger is, omdat daar nog meer hoogtemeters in zitten en die klimmen langer zijn", aldus Veelers.

Ster advertentie
Ster advertentie