Sport

Studio Sport 60 jaar: 'Moeder Monique' met anekdotes van achter de schermen

EONOS
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Studio Sport 60 jaar: 'Moeder Monique' met anekdotes van achter de schermen

Op vrijdag 5 april 1959 keek Nederland naar de eerste uitzending van Sport in Beeld. Vandaag de dag kennen we het televisieprogramma als Studio Sport en staan we aan de vooravond van het zestigjarig jubileum.

Niet alleen op televisie wordt daar aandacht aan geschonken, ook de radio doet mee. Bij Langs de Lijn En Omstreken schoof Monique Hamer aan. Voor het grote publiek geen bekende naam, maar voor elke Studio Sport-medewerker wel. Monique is namelijk al jarenlang een van de drijvende krachten achter de schermen.

"Afgelopen dinsdag was ik 39 jaar in dienst en ik heb me geen seconde verveeld", vertelt Hamer, die ooit begon als beeldredacteur, tussendoor nog in de regie terechtkwam, en de laatste twintig jaar producer is. "Dat betekent hotels boeken, studio's regelen, dingen voorbereiden. Ik heb net nog een e-mail gestuurd naar Japanse chauffeurs om te bekijken of ze in Tokio eventueel voor ons kunnen rijden."

{audiofile audio="61762" caption="Monique Hamer deel 1.mp3" }

In al die jaren heeft Monique vanzelfsprekend ook een boek vol anekdotes verzameld. Ze is zestien keer naar de Olympische Spelen geweest en zal vooral de editie in Sotsji 2014 niet snel vergeten. "Ik werd uitgenodigd om in Krasnodar driehonderd meter met de olympische fakkel te lopen."

In het gesprek wordt ook Evert ten Napel gebeld, de voormalig commentator van de NOS, met wie Monique veel samenwerkte. "Ze is een beetje de moeder van Studio Sport, jongens", vertelt Ten Napel, om vervolgens een blik aan herinneringen open te halen.

Ster advertentie
Ster advertentie