Sport
NOS

Verstappen valt uit in GP Bahrein

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Verstappen valt uit in GP Bahrein

Max Verstappen is zondag razendsnel uitgevallen in de Grand Prix van Bahrein. Ook zijn teamgenoot bij Red Bull Racing Daniel Ricciardo moest de strijd vlak na de start staken.

Verstappen, die door een crash in de kwalificaties als vijftiende van start ging, kampte al in de tweede ronde met een lekke band na een botsing met Mercedes-coureur Lewis Hamilton. De Limburger haalde nog wel de pitstops voor vier nieuwe supersofts, maar drie ronden later moest hij zijn RB14 alsnog aan de kant zetten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ricciardo viel in de tweede bocht al stil met een nog onbekend probleem. Red Bull kende zo een dramatische race in Bahrein, waar Verstappen de strijd vorig jaar ook al vroegtijdig moest staken.

Hamilton over botsing Verstappen

Kort na de race zag Lewis Hamilton de beelden terug van zijn botsing met Max Verstappen. De woorden die hem daarbij ontglipten waren bepaald niet complimenteus voor de Nederlander. "Such a dickhead", sprak Hamilton kijkend naar het beeldscherm. Vrij vertaald: "Wat een eikel."

Toen de adrenaline een half uurtje later wat was weggezakt, koos de Brit wat beschaafdere woorden, maar de strekking bleef hetzelfde. "Het was een domme en onnodige manoeuvre van Max", herhaalde Hamilton nog maar eens.

Verwijten over en weer

Hamilton en Verstappen kwamen al in de tweede ronde van de Grand Prix van Bahrein met elkaar in aanraking. Volgens Hamilton de schuld van Verstappen, volgens Verstappen was Hamilton de boosdoener. De Nederlander was namelijk van mening dat Hamilton hem ruimte had moeten geven.

Daar was Hamilton het niet mee eens. "Ik zal de beelden nog eens terugkijken, maar erg respectvol was het niet wat hij daar deed", oordeelde de Britse regerend wereldkampioen. "Het zou goed zijn als coureurs wat respect voor elkaar hebben op de baan"

Ster advertentie
Ster advertentie