Sport

De Kopgroep: welke Jumbo-Visma renner wint de tijdrit?

foto: AVROTROSfoto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. De Kopgroep: welke Jumbo-Visma renner wint de tijdrit?

[AVROTROS] Nadat gisteren de laatste 'echte' etappe van deze Tour verreden is, staat vandaag de tijdrit op het programma. Een ruime 36 kilometer, die volgens de mannen van De Kopgroep een kolfje naar de hand van Jumbo-Visma is. Maar voor welke renner?

Voor er voorspeld wordt voor de Natte Vinger, kijken de heren nog even naar de monsieur 69 van gisteren. Opnieuw een Fransman die er met die eer van doorgaat, ditmaal Valentin Madouas, wiens vader ook prof was. Mart Smeets kent hem nog uit eerdere edities van de Tour. In zijn laatste jaar was hij nog knecht van Lance Armstrong, en daar haalt Mart herinneringen over op in zijn rubriek Mart demarreert.

Laatste spannende strijd

Volgens Mart was de Tour van 2003 de laatste Tour waarin de strijd om het geel tussen de nummer 1 en 2 nog spannend was. Hij was toen zelf nog aan het werk in de koers en kreeg een interview met Jan Ullrich aangeboden, tot groot ongenoegen van de ploeg van die andere kanshebber op het geel in het eindklassement: Lance Armstrong. Welke slimme truc haalde Armstrong uit om uiteindelijk de Tour te kunnen winnen?

Tijdrit Tom

In de Natte Vinger dit keer geen onenigheid: een Jumbo-Visma renner zal de tijdrit winnen. Om het spannend te houden, kiezen de heren wel allemaal hun eigen favoriet. Mart vindt dat Roglic het aan zijn stand verplicht is vandaag te winnen. Martijn hoopt toch echt op tijdritwinst voor Tom Dumoulin, net als Joost. Al gaat die laatste voor winst van Wout van Aert, want wat kan die man niet? Weet jij het beter? Voorspel dan hier jouw winnaar van de dag en win een exclusief De Kopgroep mondkapje!

#23 - Tijdrit (S04)

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie