Sport
BNNVARA

Jurgen Streppel krijgt al drie maanden geen salaris

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Jurgen Streppel krijgt al drie maanden geen salaris

Dit weekend gaf Jurgen Streppel - trainer van de Cypriotische voetbalclub Anorthosis Famagusta - een opmerkelijke persconferentie. De trainer gaf, omringd door zijn spelersgroep, aan dat hij al drie maanden geen geld gekregen had. In B.V.S.C. geeft hij een update: hoe is het nu - een paar dagen later - met hem gaat.

Jurgen Streppel krijgt nu al drie maanden geen salaris, de dokter en de assistent-manager zijn vertrokken, en de club kreeg onlangs óók nog 9 punten aftrek. Het zit dus niet mee. Maar, sinds afgelopen zaterdag zit er wel schot in de zaak.

Streppel: "De president van de club is weg. En afgelopen maandag, gistermorgen, zijn er vijf nieuwe mensen binnen gestapt en die gaan opnieuw de club leiden. Op korte termijn komt er een oplossing. Zij praten over dagen."

Gaan voor avontuur

Toen hij naar Cyprus ging had Streppel wel rekening gehouden met de kans dat iets dergelijks zou gaan gebeuren. Streppel: "Ik ging voor het avontuur. Ik ging voor het 'iets anders.' Ik moet zeggen, het leven bevalt mij hier heel erg goed, het is heel leuk, ik werk met allemaal buitenlandse spelers."

Streppel: "Maar natuurlijk weet je dat als je hier naartoe gaat dat ze wel eens achter kunnen blijven met salaris. En daar leg ik me maar bij neer. Is niet zo spannend vind ik. Maar als het drie maanden duurt en je weet hoe het in de groep gaat, dan moet er actie ondernomen worden."

Luister de hele aflevering terug en abonneer je op de podcast!

{podcast audio="79780" caption="B.V.S.C. - uitzending van 26-02-2019" }

Meer van BVSC?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie