2. FC Twente krijgt de bal drie keer in het doel, maar verliest met 1-0: 'Het is om je haren uit je hoofd te trekken'

Na vier thuiswedstrijden zonder overwinning heeft FC Utrecht weer eens drie punten gepakt in de Galgenwaard. FC Twente werd moeizaam met 1-0 verslagen, in een wedstrijd waarin drie doelpunten van de bezoekers werden afgekeurd. In Volendam won PSV op hetzelfde moment met 2-3.

Sander van de Streek maakte het enige geldige doelpunt in Utrecht. Het woord ‘geldig’ is hierbij belangrijk om te vermelden, want daarvoor had FC Twente de bal al drie keer in het doel gekregen. Telkens bleek er buitenspel aan vooraf te zijn gegaan. “Het is om je haren uit je hoofd te trekken”, zei verslaggever Ragnar Niemeijer nadat de VAR voor de derde keer had ingegrepen. Voor FC Twente was het extra pijnlijk dat de thuisploeg uitgerekend een minuut na het derde afgekeurde doelpunt op voorsprong kwam.

Op hetzelfde moment won PSV met 2-3 van FC Volendam. De Eindhovenaren kwamen via Luuk de Jong en Guus Til op een 0-2 voorsprong. Xavier Mbuyamba maakte na de pauze de aansluitingstreffer, waarop Til binnen enkele minuten weer voor een antwoord zorgde. Ook die marge van twee doelpunten was weer gauw verdwenen, toen Daryl van Mieghem drie minuten later de 2-3 scoorde.