Sport

Deze dag in 2003: Golfer Lafeber plaats zich als eerste Nederlander voor de US Open

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Deze dag in 2003: Golfer Lafeber plaats zich als eerste Nederlander voor de US Open

[NOS] In Langs de Lijn En Omstreken wordt er iedere dag gekeken naar de sportgeschiedenis van die dag. Vandaag blikken we terug op 4 juni 2003, de dag dat golfer Maarten Lafeber zich als eerste Nederlander plaatste voor het prestigieuze toernooi US Open.

Lafeber plaatste zich tijdens een speciaal kwalificatietoernooi in Lake Nona en had niet meteen door dat hij geschiedenis schreef. "Het was op dat moment leuk, maar ook een gegeven. Ik probeerde me zo goed voor te bereiden op dat toernooi (red: US Open) natuurlijk, want life goes on."

Lafeber is tegenwoordig bondscoach van de Nederlandse Golf Federatie. Hij wordt door zijn oudste zoon regelmatig herinnerd aan het hoogstandje uit 2003. "Ik kan me gek genoeg veel meer herinneren van dat toernooi dan mijn laatste US Open in 2011. Waarschijnlijk omdat het mijn eerste was en het zo veel indruk op me heeft gemaakt.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie