Sport
NOS

Indrukwekkende solo Van der Poel in Tirreno, blijft Pogačar nipt voor

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Indrukwekkende solo Van der Poel in Tirreno, blijft Pogačar nipt voor

Mathieu van der Poel heeft voor de tweede keer deze week een etappe gewonnen in de Italiaanse wielerronde Tirreno-Adriatico. De Nederlandse kampioen reed ruim 50 kilometer solo aan kop van de wedstrijd. Aan het einde werd het nog spannend met de naderende Tourkampioen Tadej Pogačar in aantocht.

Pogačar kwam net tekort om Van der Poel het dagsucces te ontnemen, maar vergrootte wel zijn voorsprong in het klassement op Wout van Aert, die 39 seconden moest prijsgeven.

Video niet beschikbaar

Van der Poel, die eerder rit drie won, had na zijn aanval al vlot 20 seconden te pakken. Hij wenste zich niet te sparen en trok ondanks de opstekende wind vol door. De Sloveense drager van de blauwe leiderstrui nam op 17 kilometer van de finish afstand van zijn Belgische belager, die de demarrage van de Tourwinnaar niet wist te beantwoorden.

De voorsprong van Van der Poel, die de pedalen niet meer zo soepel rond kreeg, slonk snel. Hij begon de laatste stijgende kilometers met een voordelige marge van 48 seconden. Onder de vlag van de laatste kilometer waren er daar nog zo'n 13 van over, op de streep nog slechts 10.

De Tirreno-Adriatico duurt nog tot en met dinsdag.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie