Ajax na een helft klaar met ADO Den Haag

2. Ajax na een helft klaar met ADO Den Haag

De koppositie in de Eredivisie is nog steeds in handen van Ajax. De Amsterdammers hadden zondagmiddag weinig moeite met ADO Den Haag (2-4). In de eerste helft kreeg Ajax alle ruimte in Den Haag; het was 0-4 bij rust.

Ajax leek een gemakkelijke middag te krijgen in de eerste helft. ADO Den Haag gaf niet thuis. Het was genant hoe de thuisploeg verdedigde. Binnen een halfuur stond de ploeg van Erik ten Hag met 0-3 voor. Eerst scoorde Dusan Tadic, vervolgens Klaas-Jan Huntelaar (die in de spits mocht beginnen) en Zakaria Labyad. Huntelaar zette Ajax even later zelfs op 0-4.

Na de rust werd ADO Den Haag gevaarlijker, onder meer dankzij invaller Bourard, die zijn stempel drukte op de wedstrijd. Michiel Kramer kreeg aan het eind van de eerste helft al een gevaarlijke kans, maar raak was het in minuut 49. Een goed uitgespeelde counter in de zeventigste minuut kwam bij Bourard. Hij stoomde op doelman André Onana af en schoot in zijn richting. Onana verzuimde de bal te keren (2-4).

Quincy Promes

Na de rust viel Quincy Promes in bij Ajax. Hij keerde vanmiddag terug in de selectie nadat hij als verdachte van een steekpartij was aangehouden. De politie liet hem vrij, maar Promes is nog steeds verdachte in de zaak. Presentator Hugo Borst vindt het volkomen logisch dat hij weer bij de Ajax-selectie zat. Wat vindt u? Laat het weten via de NPO Radio 1-app.