Sport
NOS

Thomas Krol solide naar zege op 1000 meter

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Thomas Krol solide naar zege op 1000 meter

Thomas Krol voegt ook een tweede afstandszege toe aan zijn succesvolle NK Afstanden. De winnaar van de 1500 meter kwam op de 1000 meter uit op een eindtijd van 1:08.35. Dat was achttien honderdsten beter dan Kai Verbij.

Erben Wennemars sprak op NPO Radio 1 van mooie tijden in de eerste ritten van de kilometer. Koen Verweij (1:09,26) was sneller dan Ronald Mulder (1:09,65). Toch deden beiden toppers uit het verleden niet mee om de prijzen op deze 1000 meter. Kai Verbij zette een richttijd neer, die een rit later nipt door Thomas Krol werd verbeterd. In de laatste rit tussen Hein Otterspeer en Dai Dai Ntab werden veel fouten gemaakt. Otterspeer maakte de ene na de andere misslag en Ntab moest inhouden bij de laatste wissel. De heren kwamen uit op de plaatsen drie en vier. Later werd Otterspeer uit de uitslag gehaald, omdat hij bij zijn gestuntel een blokje had weggeschopt.

De grote afwezige was Kjeld Nuis. De rijder van Jumbo-Visma kon door ziekte niet meedoen aan het toernooi. Hij maakt kans om alsnog uitgenodigd te worden voor de toernooien van later dit jaar. Ntab moet dus, net als Verweij op de 1500 meter, vrezen voor deelname aan de WK Afstanden op deze afstand. Verbij heeft liever zijn maatje Ntab bij zich in Salt Lake City, vertelt hij na de wedstrijd tegen verslaggever Steven Dalebout.

Het schaatsweekend wordt afgesloten met de massastarts. Die zijn live te volgen in NOS Langs de Lijn op NPO Radio 1.

Kai Verbij na de finish.mp3

Ster advertentie
Ster advertentie