Sport
NOS

Geen twijfel bij IOC over doorgaan Olympische Spelen: 'Volmondig ja'

foto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Geen twijfel bij IOC over doorgaan Olympische Spelen: 'Volmondig ja'

Nog 55 dagen tot de Olympische Spelen in Tokio. Als ze doorgaan tenminste. Want met elke dag die verstrijkt, nemen de alarmerende headlines vanuit gastland Japan toe.

'De noodtoestand is verlengd', klonk het afgelopen donderdag vanuit de overheid. 'IOC, blaas de Olympische Spelen af', riep de grootste krant van het land. 'Pas op voor een nieuwe virusvariant in Tokio', waarschuwde een vooraanstaand arts.

Kortom, er is een onophoudelijke stroom aan kritische berichtgeving vanuit Japan, waar enquêtes onder de bevolking al anderhalf jaar uitwijzen dat er geen consensus lijkt te zijn vóór het doorgaan van de Spelen. Desondanks wijst niets erop dat de organisatie, het IOC, zijn koers zal wijzigen. Dit bevestigt IOC-lid Richard Pound in een gesprek met NOS-verslaggever Ayolt Kloosterboer, vertelt Kloosterboer in NOS Langs de Lijn.

Video niet beschikbaar

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie