Sport
BNNVARA

Bureau Sport: ‘Als Oranje verliest, is dat de schuld van Mark Rutte’

foto: Bureau Sport Radiofoto: Bureau Sport Radio
  1. Nieuwschevron right
  2. Bureau Sport: ‘Als Oranje verliest, is dat de schuld van Mark Rutte’

Frank Evenblij en Erik Dijkstra nemen zoals elke vrijdag voor Bureau Sport weer het sportnieuws van deze week door.

Video niet beschikbaar

Het Nederlands elftal komt morgenavond weer in actie. Het team van bondscoach Louis van Gaal speelt uit tegen Montenegro, mét publiek. Dat zal aankomende dinsdag anders zijn als Oranje in een lege Kuip tegen Noorwegen speelt. “Het is zorgwekkend”, stelt Erik. Ook Frank vreest het ergste. “Het voetbal is na de terugkeer van het publiek beter geworden. Mochten wij ons niet kwalificeren voor het WK, dan is dat de schuld van Jaap van Dissel, Hugo de Jonge en Mark Rutte.”

Max Verstappen kan zondag tijdens de Grand Prix in Brazilië de titel veiligstellen, maar wordt zijn wereldkampioenschap daarmee ook de grootste Nederlandse sportprestatie ooit? Voor Erik blijft dat het goud van de volleybalmannen op de Olympische Spelen van 1996 in het Amerikaanse Atlanta. Frank denkt ‘misschien wel’. “Ik vind het moeilijk, want het is zo appels met peren vergelijken.”

Een opmerkelijk schandaal in het vrouwenvoetbal houdt de mannen bezig. Aminata Diallo van Paris Saint-Germain zou haar concurrente op haar positie, Kheira Hamraoui, door gemaskerde mensen in elkaar hebben laten slaan. “Ik kan mij er iets bij voorstellen”, grapt Erik. De mannen gaan ondanks alles tóch opgetogen het weekend in. ‘Vriend van de show’ Niki Terpstra gaat nog een jaar door met wielrennen. “Dat vind ik gewoon hartstikke cool”, zegt Erik. “Dat vind ik ook”, besluit Frank.

Ster advertentie
Ster advertentie