Sport

Hoe verliep de eerste testweek voor Max Verstappen?

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe verliep de eerste testweek voor Max Verstappen?

[NOS] Op het Circuit de Catalunya in Barcelona konden de Formule 1-coureurs deze week voor het eerst dit seizoen hun bolides testen. Hoe is het Max Verstappen en co vergaan?

De Limburger heeft er een vruchtbare eerste week op zitten. Vrijdag reed hij 86 rondjes op het Catalaanse circuit, vijf minder dan woensdag. Verstappen spreekt van een "prima eerste week".

Zijn doel was om veel rondes te rijden en volgens Verstappen zijn de rondetijden op dit moment nog van ondergeschikt belang. De Fin Valtteri Bottas (Mercedes) noteerde vrijdag de snelste tijd.

DAS-systeem

De ploeggenoot van Bottas, Lewis Hamilton, zorgde donderdag voor veel opschudding met het zogenaamde DAS-systeem. Op beelden was te zien dat Hamilton op het rechte stuk het stuur naar zich toetrok, vervolgens een knop indrukte en daarmee de stand van de wielen veranderde.

De aanpassing zou in de bochten gunstig zijn voor het gedrag van de auto. Ook op het rechte stuk verwacht Mercedes voordeel van de noviteit.

Verstappen had de stunt van Mercedes niet verwacht, maar hij schrikt er niet van. "Wij moeten naar onszelf kijken; uitgaan van eigen kracht en focussen. Ik maak me geen zorgen over dat stuur"

In Langs de Lijn en Omstreken gaat Louis Dekker, Formule 1-verslaggever van de NOS, verder in op de eerste testweek.

Ster advertentie
Ster advertentie