Sport
NOS

Julian Alaphilippe voor tweede jaar op rij wereldkampioen wielrennen, zilver Dylan van Baarle

foto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Julian Alaphilippe voor tweede jaar op rij wereldkampioen wielrennen, zilver Dylan van Baarle

De sterkste renner op het wereldkampioenschap wielrennen is opnieuw Julian Alaphilippe. De Fransman bleef in Vlaanderen aanvallen, tot niemand meer kon volgen. Dylan van Baarle won de sprint van een achtervolgend groepje en pakte daarmee de zilveren medaille voor Nederland op het WK in Leuven.

Al vroeg in de wedstrijd werd een clubje met koplopers teruggehaald omdat enkele schaduwfavorieten zich druk maakten. Remco Evenepoel, Primoz Roglic en Arnaud Démare schoven mee in dat groepje. Met veel Vlaamse fans langs het parcours werd het peloton dankzij werk van de Belgen uitgedund. Evenepoel ging nog een keer in de aanval. Dylan van Baarle ging namens Nederland mee in de aanval.

Toen Evenepoel klaar was met sleuren voor topfavoriet Wout van Aert, nam Frankrijk het initiatief. Eerst ging Julian Alaphilippe samen met Sonny Colbrelli in de aanval. Op de Wijnpers probeerde de regerend wereldkampioen het nogmaals. Van Aert werd in eerste instantie niet geholpen bij het terughalen van de Fransman. Uiteindelijk nam Neilson Powless daarvoor het initiatief.

Drie keer scheepsrecht
Drie keer was scheepsrecht voor Alaphilippe. Bij de derde aanval kon ook Powless niet meer volgen. Alaphilippe reed solo naar de streep. Daarachter ontstond een groepje met Powless, Van Baarle, Jasper Stuyven en Michael Valgren. De grote favorieten, Van Aert en Mathieu van der Poel, waren hiermee geklopt. Van het achtervolgende groepje was Van Baarle de beste sprinter. De derde plaats was voor Valgren.

Bij vrouwen ook zilver
Nederland behaalde gisteren in de vrouwenkoers ook zilver. Marianne Vos had daar alleen een totaal ander gevoel bij. Ze werd in de sprint geklopt door de Italiaanse Elisa Balsamo.

Ster advertentie
Ster advertentie