Sport

Verstappen dolgelukkig met verrassende pole in Mexico

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Verstappen dolgelukkig met verrassende pole in Mexico

[NOS] Max Verstappen heeft voor de tweede keer in zijn Formule 1-loopbaan polepositie in een grand prix veroverd. De Nederlander start zondag van P1 in Mexico, waar hij de afgelopen twee jaar de winst greep.

Verstappen troefde in de kwalificatie op het Autódromo Hermanos Rodriguez de Ferrari's van Charles Leclerc en Sebastian Vettel af. Verstappen noteerde in eerste instantie in het derde en laatste deel van de kwalificatie 1.14,910. Daar kwam al niemand meer aan, waarmee de verrassing een feit was.

Verstappen greep eerder dit seizoen zijn eerste polepositie in de GP van Hongarije. Afgelopen jaar leek Verstappen in Mexico ook op weg naar polepositie toen teamgenoot Daniel Ricciardo hem nog met een miniem verschil van de eerste plaats verdrong. De inmiddels naar Renault vertrokken Australiër kwam nu niet verder dan de dertiende plaats.

"Om hier pole te pakken, is fantastisch. Ferrari is heel erg snel op de rechte stukken en dat ik dan toch op pole sta, is geweldig. Je verwacht dit niet, maar je hoopt er toch op. Het wordt een andere race dan vorig jaar, toen ik op P2 startte", zei de euforische Nederlander na zijn optreden.

Ster advertentie
Ster advertentie