Sport

Groenewegen moet zege op Champs-Élysées aan Ewan laten

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Groenewegen moet zege op Champs-Élysées aan Ewan laten

[NOS] Wielrenner Dylan Groenewegen heeft de succesvolleTour de France van Jumbo-Visma niet kunnen bekronen met de winst op de Champs-Élysées.

Groenewegen eindigde in de slotetappe op de tweede plaats. De winst ging naar de Australiër Caleb Ewan, die zijn derde ritzege van de Tour pakt,

Groenewegen ging in de laatste honderden meters de concurrentie aan de linkerkant voorbij, Ewan koos de rechterkant en was net iets sneller. De Italiaan Niccolò Bonifazio eindigde als derde.

Bernal definitief Tourwinnaar

Ineos-renner Egan Bernal stelde zijn Tourzege eigenlijk zaterdagmiddag al veilig, maar door ook de slotetappe probleemloos uit te rijden is hij definitief de winnaar van de Tour van 2019.

Hij zal op het podium vergezeld worden door Kruijswijk en zijn ploeggenoot Geraint Thomas, de nummer twee van de Ronde van Frankrijk.

Onderweg genoot Bernal met zijn ploeggenoten, zoals te doen gebruikelijk, van een glaasje champagne.

Massasprint

Vier renners probeerden een massasprint te ontlopen. Tom Scully, Omar Fraile, Nils Politt en Jan Tratnik trokken vlak na het opdraaien van de Champs-Élysées ten aanval.

Zij werden in de voorlaatste ronde ingerekend door het peloton. Olympisch Greg Van Avermaet deed ook nog een poging, maar ook hij kon het jagende peloton niet voorblijven.

Ster advertentie
Ster advertentie