Sport
NOS

Charles Leclerc brengt Ferrari de eerste zege van het seizoen

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Charles Leclerc brengt Ferrari de eerste zege van het seizoen

Charles Leclerc heeft in Bahrein de eerste grand prix van 2022 in de Formule 1 gewonnen. Regerend wereldkampioen Max Verstappen was hem drie keer voorbij, maar iedere keer knokte de Monegask van Ferrari zich terug. Verstappen hield nul punten over aan de wedstrijd omdat hij de race niet voltooide.

Leclerc begon van pole position na een kleine overwinning in de kwalificatie. Verstappen stond tussen de twee Ferrari's in, op plaats twee. De Nederlander had een betere start in het Midden-Oosten, maar kon niet voorbij de 24-jarige coureur. Halverwege de wedstrijd haalde Verstappen Leclerc wel in. Het duurde iedere keer niet lang tot Leclerc de koppositie terugveroverde.

Het comfortabele gat van Leclerc op Verstappen werd kleiner na een safety car. Pierre Gasly had zijn auto noodgedwongen aan de kant geparkeerd. Bij de herstart kon Verstappen opnieuw niet aanvallen. Dit keer had dit onder meer te maken met stuurproblemen. Twee ronden voor het einde ging het helemaal mis voor Verstappen. De Red Bull had opeens geen energie meer. Verstappen wist zijn auto nog wel in de pits te krijgen. Zijn teamgenoot Sergio Perez spinde en eindigde de race ook met 0 punten.

Met Leclerc en Sainz op 1 en 2 was er feest voor de Italiaanse renstal Ferrari. De onzichtbare Lewis Hamilton profiteerde van de malheur van Red Bull en reed naar de derde plaats.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie