Sport
NOS

Tiger Woods na elf jaar terug aan de top

foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Tiger Woods na elf jaar terug aan de top

Elf jaar lang won hij geen enkel groot toernooi, maar nu is golflegende Tiger Woods weer terug aan de top. De 43-jarige Amerikaan won de Masters, het belangrijkste golftoernooi ter wereld.

Met een grote glimlach trok hij het kenmerkende groene jasje aan dat voor de winnaar van de Masters klaarligt. Het was de vijfde keer dat hij het prestigieuze toernooi won, maar de laatste keer was alweer in 2005. In 2008 won hij bij de US Open zijn veertiende en laatste major. Daarna raakte hij verzeild in tal van problemen, op het sportieve, fysieke en persoonlijke vlak.

Een geruchtmakende scheiding van zijn Zweedse vrouw Elin Nordegren en een slepende rugblessure wierpen Woods ver terug in zijn loopbaan. Hij vreesde tijdens de vele dieptepunten meer dan eens voor het einde van zijn carrière. Vorig jaar echter, na in totaal vier operaties, kreeg zijn langverwachte comeback eindelijk een beetje gestalte. In september won hij voor de eerste keer weer eens een toernooi, het Tour Championship in Atlanta.

In dezelfde staat keerde de golfmiljardair vandaag definitief terug aan het front. Hij zegevierde met een totaal van 275 slagen. Daarmee bleef hij zijn drie landgenoten Dustin Johnson, Xander Schauffele en Brooks Koepka één slag voor. Na een korte, succesvolle putt op de achttiende hole juichte Woods voor zijn doen uitbundig. Zijn moeder, zijn twee kinderen en zijn vriendin vierden het feest dolblij met hem mee.

Golfer Joost Luiten over Tiger Woods

Ster advertentie
Ster advertentie