Jong Oranje na dramatische start uitgeschakeld op EK

2. Jong Oranje na dramatische start uitgeschakeld op EK

Jong Oranje is uitgeschakeld op het EK Voetbal. Jong Duitsland was met 1-2 te sterk voor de ploeg van Erwin van de Looi, die slecht aan de wedstrijd begon.

Na minder dan een halve minuut spelen hadden de Oosterburen al gescoord. Jong Oranje had de bal nog niet eens aangeraakt, toen Florian Wirtz de 0-1 maakte.

Na acht minuten verdubbelde diezelfde Wirtz de score. Met een droge knal verschalkte de speler van Bayer Leverkusen keeper Justin Bijlow, 0-2.

Halverwege de eerste helft spatte een vrije trap van Mérgim Berisha uiteen op de paal, ook moest doelman Bijlow nog een paar keer in actie komen.

Na rust kwam Oranje beter uit de kleedkamer, maar bleef Duitsland de bovenliggende ploeg. Toch wist Nederland de aansluitingstreffer te maken. Die werd in de 67ste minuut binnen geschoten door verdediger Perr Schuurs. De Duitse keeper Finn Dahmen ging daarbij niet vrijuit.

Na het doelpunt werd Jong Oranje sterker en probeerde het de Duitse verdediging nogmaals te beslechten. Myron Boadu wist te scoren, maar deed dat in buitenspelpositie en dus werd zijn treffer terecht afgekeurd.

Nederland zette in de slotfase nog wel aan, maar het wist de gelijkmaker niet meer binnen te schieten. Het bleef bij 1-2 voor de Duitsers.

Zondag speelt Jong Duitsland de finale tegen Jong Portugal, dat in de andere halve finale met 1-0 te sterk was voor Jong Spanje.