Sport
NOS

Tadej Pogačar wint Ronde van Vlaanderen, Mathieu van der Poel tweede

foto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Tadej Pogačar wint Ronde van Vlaanderen, Mathieu van der Poel tweede

Tadej Pogačar heeft de Ronde van Vlaanderen toegevoegd aan zijn prijzenkast. Mathieu van der Poel werd tweede, in een middag die harde wind en een massale valpartij kende.

Finish Ronde van Vlaanderen

Achterom kijken naar Van der Poel, iets in de microfoon roepen en vervolgens het hoofd schudden van ongeloof. Het was een prachtig beeld van Pogačar, op het moment dat hij de finish naderde. Voor het eerst in zijn carrière won hij de Ronde van Vlaanderen.

Massale valpartij en harde wind

De Ronde van Vlaanderen werd opgeschrikt door een massale valpartij, waarbij tientallen renners naar de grond gingen. Eerder had de wind al voor de nodige problemen gezorgd. Onder andere Van der Poel kreeg daar last van. Desondanks kwam hij als tweede over de eindstreep, hoewel het gat met zijn Sloveense concurrent relatief groot was.

De harde wind, massale valpartij en een ontketende Pogačar: verslaggever Gio Lippens kon eigenlijk alleen maar concluderen dat deze middag een bijzondere was.

Een bijzondere middag

In de slotfase was de vraag vooral wie er als derde zou eindigen. Die vraag werd 1.12 minuut na de finish van Pogačar beantwoord: Mads Pedersen pakte plek drie.

Bij de vrouwen zette Demi Vollering een tweede tijd neer, achter winnaar en ploeggenote Lotte Kopecky.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie