Sport
NOS

Bernal wint de Giro, teamgenoot Ganna de afsluitende tijdrit

foto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Bernal wint de Giro, teamgenoot Ganna de afsluitende tijdrit

De overwinning van Egan Bernal in het eindklassement van de Giro d'Italia is in de afsluitende tijdrit niet meer in gevaar gekomen. De Colombiaan had vooraf twee minuten voorsprong op nummer twee Damiano Caruso en hield daar uiteindelijk nog 1 minuut en 23 seconden van over. Wereldkampioen Filippo Ganna won de tijdrit in Milaan.

De klimmer van INEOS reed de 24e tijd van de dag. Bernal kwam met twee armen omhoog over de finish. Na de Tour van 2019 won Bernal zijn tweede grote ronde. Vorig jaar had de Colombiaan vooral te maken met knieproblemen. Daar leek hij deze Giro helemaal van te zijn hersteld. In z'n eerste deelname aan de Ronde van Italië pakte hij de leiderstrui in de negende rit, die hij won. Bernal nam in de tweede week tijdwinst, met nog een indrukwekkende ritzege in Cortina d'Ampezzo. Daarna werd hij aangevallen door onder anderen Simon Yates en Caruso, maar Bernal hield de schade beperkt. Bernal is na Nairo Quintana (2014) de tweede Colombiaan die de Giro d'Italia op zijn naam weet te schrijven.

Caruso (Bahrain Victorious) is tweede geworden. Yates (Team BikeExchange) werd derde. De beste Nederlander in het klassement was Koen Bouwman (Jumbo-Visma), op plaats twaalf in het klassement. Bouwman reed de 21e tijd in de tijdrit.

Materiaalpech deert Ganna niet

Wereldkampioen tijdrijden Filippo Ganna leek niet te gaan winnen vandaag. De Italiaan moest noodgedwongen van fiets wisselen. Dan nog hield hij tijd over in de tijdrit. Rémi Cavagna werd tweede, maar had ook te maken met pech. Hij viel in de laatste bocht voor de eindstreep. Edoardo Affini (Jumbo-Visma) eindigde de tijdrit als derde.

Ster advertentie
Ster advertentie