Sport
NOS

Ondanks hoge ambities kent FC Utrecht slechte start: 'Het ziet er somber uit, het wordt daar heel onrustig'

foto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. Ondanks hoge ambities kent FC Utrecht slechte start: 'Het ziet er somber uit, het wordt daar heel onrustig'

Drie wedstrijden, nul overwinningen, als enige eredivisieploeg nog doelpuntloos. FC Utrecht is het nieuwe seizoen slecht gestart. "Het ziet er somber uit, het wordt daar heel onrustig."

Video niet beschikbaar

Normaal gesproken is FC Utrecht niet schuw van het uitspreken van de hoge ambities: het aanvallen van de traditionele top-drie. De club is het nieuwe eredivisieseizoen met nul doelpunten in drie wedstrijd dramatisch begonnen. "Dat kan niet", zegt Hugo Borst terwijl hij wijst op de aanzienlijke begroting waar de club over beschikt.

'Ze kunnen bijna niet op de teamfoto'

Die ambities zullen dan ook wel weer bijtrekken, verwacht Borst. En heeft de selectie niet veel te veel spelers? Het zijn er bijna dertig en de transfermarkt is nog een week geopend. "Ze kunnen bijna niet op de teamfoto. Ze moeten van zo’n grote afstand een foto nemen dat je de poppetjes niet meer scherp ziet, zoveel staan erop."

FC Utrecht gaat onder technisch directeur Jordy Zuidam gebukt onder "krankzinnig beleid", vindt Borst. "Het ziet er somber uit, het wordt daar heel onrustig."

Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief!

Elke zaterdag het beste van NPO Radio 1 in jouw mailbox.

Meld je hier aan

Ster advertentie
Ster advertentie