Sport
NOS

Blaak en Van der Breggen na carrière verder als ploegleider

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Blaak en Van der Breggen na carrière verder als ploegleider

Chantal Blaak en Anna van der Breggen stoppen na de Olympische Spelen in Tokio met profwielrennen. Ze gaan verder als ploegleider, bij hun huidige ploeg Boels-Dolmans. Dat maakten de dames bekend in NOS Langs de Lijn op NPO Radio 1.

Van der Breggen, die wellicht in 2021 nog wel het WK rijdt, is dan pas 31. Ze vindt het toch tijd voor de switch. "Wij fietsen al zo lang. Ik was gewoon toe aan wat vernieuwing", zegt de regerend Olympisch kampioen. Van der Breggen mist op bepaalde momenten wat motivatie. "Sommige wedstrijden heb ik al tien keer gereden en meerdere malen gewonnen. Voor de Olympische Spelen ben ik nog wel honderd procent gemotiveerd."

Blaak werd in 2017 wereldkampioen en won in het verleden ook Gent-Wevelgem, Amstel Gold Race en twee Nederlandse titels. Een Olympische Spelen reed ze nog niet. Dat wil ze nog eens meemaken. "Dan wil ik wel stoppen als ik nog goed ben. Dat is een lastige keuze, maar ik denk dat dit een heel mooi moment is", vertelt Blaak. De wielrensters hebben het besluit onafhankelijk van elkaar genomen.

Ster advertentie
Ster advertentie