Sport
EONOS

Groenendijk: 'Ook aan mooie sprookjes zit niet altijd een goed eind'

foto: Pro Shotsfoto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. Groenendijk: 'Ook aan mooie sprookjes zit niet altijd een goed eind'

"Het is een verschrikkelijk moeilijke dag geweest", zegt Alfons Groenendijk over zijn ontslag in Langs de Lijn en Omstreken. Hij stapte maandag op als hoofdtrainer bij 'zijn club' ADO Den Haag.

Groenendijk begon zijn voetbalcarrière als speler bij de Hagenezen en was sinds februari 2017 de hoofdtrainer. Hij stelt dat hij de beslissing in het belang van ADO heeft genomen. "Ik begon het geloof een beetje te verliezen. Je moet ook eerlijk zijn, er zat geen stijgende lijn in dit seizoen."

ADO eindigde de afgelopen twee seizoenen in het linkerrijtje van de eredivisie, maar dit seizoen vallen de resultaten tegen. ADO staat na vijftien wedstrijden op de voorlaatste plaats en werd in het bekertoernooi al in de eerste ronde uitgeschakeld. "Ik had niet het gevoel dat ik het op de korte termijn zou kunnen rechtzetten", aldus Groenendijk.

Verschrikkelijk moeilijke dag voor Groenendijk

Na afloop van de competitiewedstrijd tegen Heracles Almelo (4-0 nederlaag) gaf de 55-jarige trainer al aan na te denken over zijn positie. Een dag later heeft hij zijn definitieve beslissing genomen.

Wel of geen financiële middelen?

"Het is al een tijdje heel moeizaam. Het probleem is dat we dit seizoen weer opnieuw moesten beginnen. Je wil graag de volgende stap maken na de goede jaren. Dat is niet gelukt en dat heeft ook te maken met de middelen die er zijn." Groenendijk geeft tekst en uitleg over zijn ontslag in het wekelijkse Sportforum, waar ook voetbalcommentator Arno Vermeulen te gast is.

Vermeulen overrompelt Groenendijk met een bericht dat ADO wel degelijk geld heeft om in de winterstop de selectie te versterken. "Dat is mij in ieder geval niet verteld", aldus de opgestapte trainer. "Ik denk wel dat de selectie nog een kwalitatieve injectie kan gebruiken en heb dat ook meerdere malen aangegeven."

Groenendijk weet niet of hij een andere beslissing had genomen als hij dit wel had geweten. "Het bericht overvalt mij." De trainer is niet van plan om op basis van deze ontwikkeling zijn beslissing te herzien. "Het besluit is genomen en het is uiteindelijk goed voor iedereen. Ook aan mooie sprookjes zit niet altijd een goed eind."

Ster advertentie
Ster advertentie