Sport

Tourpodcast De Kopgroep: rustdag in de Camargue

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Tourpodcast De Kopgroep: rustdag in de Camargue

[NOS - AVROTROS] Opnieuw rustdag in de Tour, maar dat betekent niet dat De Kopgroep de benen stilhoudt. Alle nieuwtjes uit het peloton worden doorgenomen en er wordt een voorzichtige voorspelling voor de eindoverwinning gedaan. Krijgen Mart en Martijn gelijk en zal Pinot inderdaad met de winst aan de haal gaan, komende zondag in Parijs? Martijn zal vanmiddag langsgaan bij de ploegen op hun persconferenties, dus heeft morgen vast meer te vertellen.

{podcast audio="112781" caption="#17 - Rustdag in de Camargue (S03)" }

Vandaag geen Natte Vinger, maar Joost is inmiddels wel langs geweest bij de renner die hij op de vorige rustdag spotte. Daan Olivier kreeg de eer het De Kopgroep t-shirt te ontvangen uit handen van Joost, en die had natuurlijk zijn microfoon bij zich. In De Kopgroep een kort interview met deze net gestopte prof.

Monsieur 69

De renner die gisteren als 69ste binnenkwam, is de Belg Serge Pauwels. Studeerde economie aan de Universiteit van Antwerpen, maar wist via de Raboploeg ook het profpeloton te bereiken. De Kopgroep herinnert zich een etappe in de Giro van 2009, waarin Pauwels voor Cervélo reed en op kop lag, maar door zijn Nederlandse ploegleider Jean-Paul van Poppel werd teruggeroepen om kopman Carlos Sastre bij te staan.

Honderd jaar gele trui

Hoe veel Colombiaanse renners droegen ooit een gele trui? In Honderd jaar gele trui, geeft Mart het antwoord. Het is er slechts één; Victor Hugo Peña, voormalig ploeggenoot van Lance Armstrong. In de Tour van 2003 lukte het hem om 3 etappes lang de gele trui te dragen, ondanks dat Peña van huis uit helemaal geen wielrenner is. Hij begon zijn sportcarrière namelijk met zwemmen, en won op de Pan American kampioenschappen de 100 meter vrije slag voor Colombia.

Elke Tourdag: een nieuwe podcast De Kopgroep

Drie gepassioneerde wielren-expert - Mart Smeets, Joost Vullings (EenVandaag) en Martijn Hendriks (NOS) geven in wielerpodcast De Kopgroep hun kijk op de Tour de France. Wat is het nieuws, wat gebeurde er in de geschiedenis van de ronde en wie zijn de kanshebbers? Meer informatie vind je hier. Abonneren kan via iTunes, Google Podcasts en Stitcher.

Ster advertentie
Ster advertentie