Sport
EONOS

Bondscoach Annan per direct weg bij Nederlandse hockeyvrouwen.

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Bondscoach Annan per direct weg bij Nederlandse hockeyvrouwen.

Hockeybondscoach Alyson Annan is per direct ontslagen bij de nationale vrouwenploeg. "De bond en de bondscoach verschillen van mening over de aanpak van het huidige traject om tot verbetering in de samenwerking en groepscultuur bij de Oranjedames te komen", schrijft hockeybond KNHB in een persbericht.


Na de Olympische Spelen in Tokio, waar de ploeg het goud veroverde, kwam tijdens de evaluatiegesprekken met speelsters naar voren dat niet alle betrokkenen een goed gevoel hadden bij het klimaat waarin zij hebben gepresteerd.

Diverse meldingen

Diverse internationals hadden melding gemaakt van voor hen ongewenst gedrag en een angstcultuur binnen de nationale vrouwenploeg. Ook de NOS sprak eind vorig jaar met diverse betrokkenen over de affaire.

Enkele speelsters zouden te maken hebben gehad met verbale intimidatie. Er was volgens hen ook sprake van een zwijgcultuur, die verder gaat dan de in topsport gebruikelijke kleedkamergeheimen.

In Langs de Lijn En Omstreken ging NOS-commentator Philip Kooke in op het vertrek van Annan:

Video niet beschikbaar

De 48-jarige Australische had sinds oktober 2015 de leiding over de succesvolle hockeyvrouwenploeg. In die periode leidde ze Oranje naar één wereldtitel, drie Europese titels en olympisch goud in Tokio.

De hockeybond beraadt zich op dit moment over de opvolging van Annan, zowel voor de korte als langere termijn.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie