Sport

De kopgroep: De ruggen van Peter Post en Maxime Verhagen

foto: AVROTROSfoto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. De kopgroep: De ruggen van Peter Post en Maxime Verhagen

[AVROTROS] De Tour is nog geen week bezig en het lijkt al alsof de renners zichzelf al sparen in wandeletappes, concludeert Joost. Martijn zag de renners gisteren op 4 kilometer van de Mont Aigoual langskomen alsof ze in een rijdend café zaten. Al kletsend, handen op het stuur, reden de renners hem voorbij. Mart voorspelt nog twee weken kwebbelgroepen in beeld door het parcours dat door de Tourorganisatie is uitgestippeld.

#8 - Rug (S04) - De Kopgroep wielerpodcast

Volgens Smeets zijn de renners zo ongewis over hun eigen vorm door corona, dat ze zich bewust sparen. Hij vraagt zich ondertussen ook af of de winst van de Kazachse kampioen Aleksej Loetsenko over een paar jaar niet in twijfel getrokken zal worden. Loetsenko's ploegleider is Aleksandr Vinokoerov en die kent volgens hem alle trucs van de wereld.

Rug

Mart demarreert naar het verleden waarin de legendarische Peter Post, met wielrenner af, chauffeur was voor de NOS. Samen met de equipe van de omroep reisde hij heel Frankrijk door. Daar kwam ook een plank bij te pas, Post had last van verschrikkelijke rugpijn en moest in elk hotel onder zijn matras een plank hebben. Gelukkig voor Post is hij aan de pijn geholpen voor hij ploegleider werd en opnieuw uren in de auto moest doorbrengen.

Het doet Joost denken aan oud-minister van Maxime Verhagen. Die stond in het Haagse ook bekend om zijn flinke rugklachten. Zorgelijk voor een minister van Buitenlandse Zaken die veel moet reizen, maar ook dat is goed gekomen. Naar verluidt loopt de oud-minister nu zelfs weer fanatiek hard.

Natte Vinger

De sprinters zullen hun neus vandaag opnieuw aan het venster drukken, aldus Martijn. Joost hoopt nog even op het w-woord, maar Martijn heeft in de weersvoorspellingen niet genoeg wind kunnen ontdekken voor echte waaiers. Hij voorspelt opnieuw winst voor Caleb Ewan. Mart gaat voor de Ier Sam Bennet en Joost speelt Neerlands trots Cees Bol. Over wie hij ook nog wat te vertellen heeft, want hoe spreek je die naam nou eigenlijk uit?

Weet jij het beter? Vul dan hier je voorspelling in en win een exclusief De Kopgroep mondkapje.

De Kopgroep

Drie gepassioneerde wielren-expert - Mart Smeets, Joost Vullings (EenVandaag) en Martijn Hendriks (NOS) geven in wielerpodcast De Kopgroep hun kijk op de Tour de France. Wat is het nieuws, wat gebeurde er in de geschiedenis van de ronde en wie zijn de kanshebbers? Meer informatie vind je hier. Abonneren kan via iTunes, Google Podcasts en Stitcher.

Ster advertentie
Ster advertentie