Sport
MAX

Olympisch kampioen Michel Mulder: 'Ik leefde niet echt als een topsporter'

foto: Michel Mulderfoto: Michel Mulder
  1. Nieuwschevron right
  2. Olympisch kampioen Michel Mulder: 'Ik leefde niet echt als een topsporter'

Michel Mulder is officieel gestopt als professioneel schaatser. De 34-jarige Mulder beleefde zijn hoogtepunt in 2014 toen hij Olympisch kampioen werd op de 500 meter in Sotsji. Hij versloeg Jan Smeekens met een honderdste van een seconde.

"Een bizarre situatie", zo omschreef Michel Mulder die eindstrijd met Jan Smeekens, op De Perstribune van MAX. Ook voor Michel Mulder was het een situatie die hij liever niet op deze manier had gezien, omdat hij Jan Smeekens ook het succes gunt. "Hij is één van de pioniers van het 500 meter-schaatsen in Nederland", zegt Mulder over Smeekens. Mulder is dan ook blij dat Smeekens later alsnog een titel behaalde door wereldkampioen te worden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Zelf werd Michel Mulder in 2013 en 2014 wereldkampioen sprint. Maar daar zag het lange tijd niet naar uit. Lange tijd had Mulder niet de faciliteiten om er echt alles uit te halen. "Ik leefde niet als een topsporter", zegt hij daarover. Pas toen Mulder bij Gerard van Velde terecht kwam kon hij dat wel en kwamen de grote successen.

Coach

Nu zijn carrière erop zit heeft Michel Mulder een duidelijk nieuw doel. Hij wil graag in de voetsporen treden van zijn oude trainer Gerard van Velde. Mulder heeft duidelijke ambities als trainer en hoopt ooit zelf ook langs de kant op het ijs te staan.

Ster advertentie
Ster advertentie