Sport
NOS

Royal Antwerp wint Belgische bekerfinale, eerste prijs als hoofdtrainer voor Van Bommel

foto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. Royal Antwerp wint Belgische bekerfinale, eerste prijs als hoofdtrainer voor Van Bommel

Mark van Bommel heeft zijn eerste prijs als hoofdtrainer binnengehaald. Met Royal Antwerp won hij de Belgische bekerfinale met 2-0 van KV Mechelen. Een hoofdrol was weggelegd voor drie Nederlanders: Vincent Janssen, Jurgen Ekkelenkamp en Calvin Stengs.

Royal Antwerp kwam in de 35e minuut via een penalty op voorsprong, nadat Jurgen Ekkelenkamp werd neergehaald in het zestienmetergebied. Vincent Janssen benutte de strafschop.

Nederlandse inbreng

Mede dankzij Nederlandse inbreng won Royal Antwerp de bekerfinale. Naast Janssen en Ekkelenkamp was ook Calvin Stengs belangrijk. Tien minuten voor tijd gaf de oud-speler van AZ de assist voor de 2-0, die werd gescoord door Michel-Ange Balikwisha.

"Een hoofdrol voor drie Nederlanders", vertelde verslaggever Thierry Boon. "Antwerp is voor de vierde keer de winnaar van de Belgische beker, en dat wordt gevierd met keiharde muziek hier in Brussel." Op de achtergrond was die feestvreugde duidelijk te horen.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie